Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en behandlingsform, der skaber rum til det enkelte menneske, og behandlingen består af pulserende massage, meridianmassage, akupressur, zoneterapi, ledfrigørelser, åndedrætsteknikker og samtale. Jeg er uddannet kropsterapeut hos Totum, som udspringer af Body SDS og så drysser jeg selvfølgelig lidt Josefine-magi i behandlingen :-)

Ved kropsterapi frigøres fysiske og psykiske spændinger, og på den måde hjælpes kroppen til at helbrede sig selv. Kropsterapi kan både hjælpe folk med fysiske skavanker, spændinger og smerter og psykiske problematikker som f.eks. stress og angst. Behandlingen tager udgangspunkt i DIG, lige der hvor du er.

Vores tanker, følelser og erfaringer påvirker kroppen – og lagres i kroppen. Du kender sikkert til følelsen af sommerfugle i maven eller en klump i halsen. Dette er tydelige eksempler på, hvordan kroppen og følelserne hænger sammen. På samme måde sætter sorg, vrede og frygt deres aftryk i kroppen, og hvis de ikke bliver forløst, udtrykt eller bearbejdet, kan hele det kropslige aftryk sætte sig fast i kroppen i form af spændinger og ubalancer.

Fastlåst sorg kan begrænse vejrtrækningen og påvirke lunger og tyktarm. Bærer vi rundt på en vrede, kan vi få en fnysende vejrtrækning. Frygt og angst påvirker binyrerne og sender nervesystemet i alarmberedskab.

Kropsterapiens funktion er at åbne kroppen igen, når den er blevet lukket, spændt og smertende. Når kroppen åbnes, åbnes også vores sind, og vi får mere “plads til at være”. Når vi lærer at slippe vores spændinger, får vi helt konkret mere plads i kroppen, og dette mærkes tydeligt som en slags ny frihed eller en ny plads til sig selv.

Kropsterapi er en dybdegående behandling, som skaber balance både kropsligt og psykisk. I behandlingen bruges ikke massageolie, men en række pulserende massageteknikker som løsner kroppen effektivt og skaber flow og gennemstrømning.

Kropsterapi kan også være en rigtig god kropsbehandling, hvis du ikke føler,  der er noget konkret som skal forløses. Men bare vil hjælpe kroppen af med spændinger eller andet.

Hvor stammer kropsterapien fra?

Kropsterapi i sin nuværende form blev grundlagt i Danmark i slutningen af 1940’erne. Men behandlingen tager også udgangspunkt i den ældgamle kinesiske medicin og læren om kroppens energibaner, meridianerne. Kombinationen af denne ældgamle visdom, de nye teknikker og videnskabens nye opdagelser har skabt et unikt behandlingssystem, som virkelig er effektivt.